Kwaliteitslabel voor studentenkoten in Kortrijk

Redactie KW

De prijs van studentenkamers stijgt jaar na jaar. In Kortrijk bijvoorbeeld zou de gemiddelde prijs nu rond de 250 euro schommelen. Enerzijds is er de indexaanpassingen, maar ook de stijging van de energiefactuur. De stad werkt intussen aan een kwaliteitslabel, dat in de loop van volgend academiejaar aan alle studentenkamers zal worden toegekend.

De KULAK in Kortrijk verhuurt zo’n 250 kamers. De studenten betalen 263 euro per maand. 4 jaar geleden, toen het gebouw werd geopend, was dat nog 219. “We zijn het slachtoffer van indexeringen en brandstofprijzen,” zegt studentenprofessor Paul Trio van KULAK. “We moeten wel een stuk meegaan. Dat lijkt veel in een paar jaar tijd. Maar ik denk dat onze prijzen nog altijd lager liggen dan op de privémarkt.”

Volgens de professor zullen de prijzen in Kortrijk niet meteen dalen. Studenten willen ook steeds meer comfort: internetaansluiting, verzorgd sanitair, een grote keuken.

Koteigenaars juichen de komst van een kwaliteitslabel in Kortrijk toe. “Het zou in elk geval een erkenning zijn voor zij die er ernstig mee bezig zijn,” zegt Sebastiaan Steenhoudt van De Blokhut. “Voor zij die investeren en proberen om het goed te doen. Het zou niet slecht zijn om te zeggen: jullie hebben goeie punten. En diegenen die er hun voeten aan vegen, krijgen dat een slecht rapport. Dat is nog niet zo slecht.”

Op www.kotwest.be kun je de prijzen van bijna alle studentenkamers in West-Vlaanderen bekijken en vergelijken.

(BS/JV)

Kwaliteitslabel voor studentenkoten in Kortrijk

Bekijk hier de reportage

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier