KW verkent Westtalent (7/42): The Ordinators uit Poperinge

Redactie KW

Op 1 november wordt de eerste voorronde van het tweejaarlijkse provinciale muziekconcours Westtalent weer op gang getrapt. Dat gebeurt door zeven bands in JH Comma in Brugge. KW.be checkt in aanloop naar dit evenement alle bands, van nr 1 tot nr 42. Vandaag: The Ordinators uit Poperinge.

Wie zijn dat?

Klaas Maerten en Karel Dumon uit Poperinge.

Wat spelen die?

“Electronica, disco en house.”

Vanwaar die naam?

“We zijn beiden ingenieurs in wording en maken onze muziek vooral met computers. Plots kwam ‘The Ordinators’ in Klaas zijn gedachten en we waren beiden direct akkoord.”

Wat bracht hen samen?

“We kennen elkaar via Karel zijn broer Willem, maar nog meer door het feit dat we alle twee deejay zijn. Vaak draaien we op dezelfde feestjes. We ontdekten dat we wel dezelfde muzieksmaak hebben en alle twee over een sterke muzikale basis beschikken. Het was eigenlijk een vriend die opmerkte dat we samen wel iets konden doen – grappig dat het nooit eerder effectief in ons opkwam. De week erna zaten we al samen en schreven we ‘Communication’.

In welke voorronde?

Een thuismatch in JH Den Couter, Poperinge, op zaterdag 2 november.

Alloo, concurrentie?

Ze nemen het op tegen Pjay-Msc, We Entertain Sick Together, Midnight Swim, Mr. Greedy, Nasty Billy Hamilton en Forward.

Aantal fans op Facebook? 102 stuks.

Ons verdict?

The Ordinators nemen je mee op een trip: niet alleen down memory lane in de sound die wel eens aan Kraftwerk doet denken, maar ook op een zaligmakende rustgevende tournee doorheen het muzikale spectrum van zachte beats, loungy ritmes en chillplaatjes. We zien onszelf met een beate edoch schaapachtige glimlach om de lippen al met gesloten ogen en boven ons hoofd zwierende handjes op een paradijselijk strand staan, bij zonsondergang en met het betere materiaal van The Ordinators in de lucht. Helaas – oei, verrassende plotwending in dit verhaal! – zijn de locaties van de voorrondes van Westtalent dat niét. De jury zal er ongetwijfeld doorheen luisteren en kijken, ook al blijft het publiek mak met de handen in de zakken kijken naar deze twee mannen achter hun laptop. Wij zouden ze in elk geval het ruime voordeel van de twijfel geven. (****)

The Ordinators kan je hier beluisteren

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier