KW verkent Westtalent (6/42): Schnupfenpüder uit Brugge (GEANNULEERD)

Redactie KW

Op 1 november wordt de eerste voorronde van het tweejaarlijkse provinciale muziekconcours Westtalent weer op gang getrapt. Dat gebeurt door zeven bands in JH Comma in Brugge. KW.be checkt in aanloop naar dit evenement alle bands, van nr 1 tot nr 42. Schnupfenpüder uit Brugge haakte in de laatste rechte lijn af, maar we geven zijn steekkaart alsnog mee.

Wie is dat?

Wim Brabant uit Brugge.

Wat spelen die?

Gameboy-electronica ofte chiptune en aanverwanten.

Vanwaar die naam?

“Ik vond het duitse woord ‘schnüpfen’ wel een grappig woord en toen heb ik iets gezocht dat wel lekker klonk erbij: puder. Zo kwam ik op de naam ‘Schnupfenpüder’, wat niespoeder betekent.”

In welke voorronde?

JH De Comma, Brugge, op vrijdag 1 november.

Alloo, concurrentie?

Hij neemt het op tegen Monami, Jefferson ‘n Chillow, Calling Susan, Citizinsane en Reinout met Nevenwerkingen.

Aantal fans op Facebook? 14 stuks.

Ons verdict?

Bliepmuziekjes maken op basis van Nintendo-spelconsoles: het is leuk en voor sommigen misschien nog enorm vernieuwend, maar deze Bruggeling is uiteraard niet de eerste sterveling die hiermee uitpakt. De enige die er zijn kansen mee gaat in Westtalent, dat wellicht wél. Die originele insteek zal voor hem dan ook het ijs moeten breken, want a) de productie is nog ruimschoots voor verbetering vatbaar, b) het Engels bevat een weelderige haardos waar zelfs Demis Roussos jaloers op zou zijn en c) aan Wim is evenmin een groot zanger verloren gegaan. Gevoel voor melodie heeft hij nochtans wel, alleen die zang zouden we voorgoed achterwege laten. Focussen op de beats en de atypische ritmes: daar ligt de groeimarge. Niet bij Westtalent, durven we te vermoeden – of het zou moeten zijn dat het live helemaal anders klinkt dan op ‘s mans vi.be-profiel. (*)

Enkele tracks beluisteren van Schnupfenpüder?

Of een filmpje met deze absurde situatie: underground Gameboy-electronica op een vrij podium in Brugge, met enkele nietsvermoedende toeschouwers op terrasstoeltjes… Apart is het wel!

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier