KW Verkent Westtalent (6/42 – bis): Lightspeed Geezers uit Meulebeke/Roeselare

Redactie KW

Op 1 november wordt de eerste voorronde van het tweejaarlijkse provinciale muziekconcours Westtalent weer op gang getrapt. Dat gebeurt door zeven bands in JH Comma in Brugge. KW.be checkt in aanloop naar dit evenement alle bands, van nr 1 tot nr 42. Vandaag: Lightspeed Geezers uit Meulebeke/Roeselare, die in de eerste voorronde Schnupfenpuder zullen vervangen.

Wie zijn dat?

Lowie Serpieters, Frederik Verguchten, Giel Vanthournout, Yves Vandendriessche en Alexander Verguchten.

Wat spelen die?

“Een mix van rock / bluesrock / stoner / postrock en indie.”

Vanwaar die naam?

“De bandnaam hebben we te danken aan Giel die in een creatieve bui een aantal namen heeft bedacht, waaronder Lightspeed Geezers. Een echt concrete betekenis heeft de naam eigenlijk niet.”

Wat bracht hen samen?

“We zijn ontstaan dankzij een show van onze muziekschool (The Art Factory). We werden gevraagd om samen een cover te brengen van Foo Fighters in de Spil in Roeselare op een show van The Art Factory. Dit beviel ons, waardoor we na dit optreden besloten om een eigen band op te richten. Toen bestond Lightspeed Geezers nog uit Giel, Frederik en Alexander samen met onze vorige drummer Ruben Vanhoutte. Na een tijdje is Yves er bijgekomen en tot slot kwam dan ook Lowie erbij als nieuwe drummer.”

In welke voorronde?

JH De Comma, Brugge, vrijdag 1 november.

Alloo, concurrentie?

Ze nemen het op tegen Monami, CitiZinsane, Calling Susan, Nasty Billy Hamilton, Jefferson ‘n Chillow en Reinout met Nevenwerking.

Aantal fans op Facebook? 225 stuks.

Ons verdict?

Niet super, maar ook niet slecht. Bij deze onze mening in een notendop. Positivo’s zullen daaruit terecht concluderen dat ze dan normaal gezien ook nooit meer slecht zullen wórden, maar op termijn misschien wél nog super. Wat daarvoor nodig is? Nog meer een eigen stijl die Lightspeed Geezers onderscheidt van de rest van het peloton, en misschien ook wel een streepje hedendaagse sound, want af en toe hebben we het gevoel nog ergens in de nineties te vertoeven tussen The Black Crowes, Kula Shaker en andere geruite bouwvakkershemden. Anderzijds: we ontwaren er ook wat Pearl Jam in, en Vedder staat intussen toch maar mooi weer op 1 in De Afrekening. Kortom: meer oorwurmen à la ‘Bullriding Hooters’, en de individuele techniek, die nu al meer dan behoorlijk is, nog wat uitpuren, en dan komen ze er wel. We zeiden het al eerder: dit genre is het moeilijkste om het verschil in te maken met de concurrentie en om als één consistent geheel naar buiten te komen, waarin alle instrumenten perfect in elkaar overvloeien. Maar als het lukt, dan krijg je soms wel eens evergreens. Blijven gaan, jongens. (***)

Lightspeed Geezers beluisteren doe je hiér.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier