KW verkent Westtalent (5/42): Monami uit Brugge

Redactie KW

Op 1 november wordt de eerste voorronde van het tweejaarlijkse provinciale muziekconcours Westtalent weer op gang getrapt. Dat gebeurt door zeven bands in JH Comma in Brugge. KW.be checkt in aanloop naar dit evenement alle bands, van nr 1 tot nr 42. Vandaag: Monami uit Brugge.

Wie zijn dat?

Hannah Vandenbussche (Brugge) en Michiel Renson (Leuven).

Wat spelen die?

Elektronica en triphop.

Vanwaar die naam?

“De bandnaam hebben we op café bedacht. Een vriendin van Hannah heet Mona en éigenlijk hebben we de bandnaam aan haar te danken.”

Wat bracht hen samen?

“We kwamen elkaar tegen op school. Bleek dat we verre familie waren! We werden snel maatjes en begonnen samen muziek te maken.”

In welke voorronde?

JH De Comma, Brugge, op vrijdag 1 november.

Alloo, concurrentie?

Ze nemen het op tegen Jefferson ‘n Chillow, Schnupfenpuder, Calling Susan, Citizinsane, Healthy Gloom en Reinout met Nevenwerkingen.

Aantal fans op Facebook? 468 stuks.

Ons verdict?

De vroege Hooverphonic ten tijde van ‘2 Wicky’, of de Belgische versie van Portishead: daarmee kom je al aardig in de buurt wanneer je het Brugs/Leuvense duo Monami wilt omschrijven. Tiens, triphop, was dat genre niet een beetje heel erg jaren negentig en bijgevolg gedateerd? Als het aan Monami ligt, dan is triphop net aan een heropleving toe met zijzelf als vaandeldragers. Want potjandorie, zowel de bijzonder smerige beats van ‘All Those Sweet Words’ als het druppelsgewijze ritme – het heeft ook iets van The Knife, beseffen we nu – in ‘I’m Happy’ smaken naar meer. Beats en zang ‘blenden’ perfect, en alles is tot in de puntjes afgewerkt. Hier is duidelijk tijd en moeite in gekropen. Monami slaat dan ook de bal duidelijk niet mis met deze twee aces. Als ze er live ook nog eens een love-game kunnen van maken, dan zou dit wel eens – we spreken voor onze beurt want moeten nog tientallen andere bands beluisteren – een finalist kunnen zijn. (****1/2)

Het vi.be-profiel van onze vrienden van Monami vind je hier

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier