KW verkent Westtalent (30/42): Atomic Vulture uit Wingene/Blankenberge

Redactie KW

Op 1 november werd de eerste voorronde van het tweejaarlijkse provinciale muziekconcours Westtalent weer op gang getrapt. Dat gebeurde door zeven bands in JH Comma in Brugge. KW.be checkt in aanloop naar de finale van 30 november in Brugge alle bands, van nr 1 tot 42. Vandaag: Atomic Vulture uit Wingene/Blankenberge.

Wie zijn dat?

Pascal David (gitaar/Gent), Jelle Galle (basgitaar/Blankenberge) en Jens Van Hollebeke (drums/Wingene).

Wat spelen die?

Instrumentale stonerrock.

Wat bracht hen samen?

“Jens en Jelle kennen elkaar van een eerder project en toen dat spaak liep, zochten en vonden ze Pascal. Drie gelijkgezinde zielen met eenzelfde visie en lust for life and music. Voorlopig repeteren we in ‘a rotten whole’ in Meetkerke tussen de koeien. Op termijn is het de bedoeling onze inspiratie op te doen in Wingene in het bos.”

In welke voorronde?

Café De Zwerver, Leffinge, vrijdag 15 november.

Alloo, concurrentie?

Ze nemen het op tegen Birdman of Alkatrash, The Glücks, Grafgravers, Audience in the Street, St. Grandson en T33.

Aantal fans op Facebook? 1136.

Ons verdict?

Queens of the Stone Age, maar dan in het halfuur terwijl Josh Homme geconstipeerd op het toilet zit en de rest van de band intussen wat instrumentaal staat te jammen tot meneer terug is: zo klinkt Atomic Vulture dus. Klinkt hun spel strak – no pun intended – en gaat het vooruit? Ja. Zal het publiek dat waarderen in Leffinge? Reken maar van yes. Is dit origineel? Verre van, maar om je eens een avondje in het zweet te pogoën ben je bij dit drietal aan het goeie adres. (***)

Queens of the Stone Age maar dan zonder zanger, dus.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier