KW verkent Westtalent (3/42): Jefferson ‘n Chillow uit Kortrijk/Ingelmunster

Redactie KW

Op 1 november wordt de eerste voorronde van het tweejaarlijkse provinciale muziekconcours Westtalent weer op gang getrapt. Dat gebeurt door zeven bands in JH Comma in Brugge. KW.be checkt in aanloop naar dit evenement alle bands, van nr 1 tot nr 42. Vandaag: Jefferson ‘n Chillow.

Wie zijn dat?

Chilo Derieuw uit Kortrijk (beats) en Jeffrey Bearelle uit Ingelmunster (vocals).

Wat spelen die?

“Jazzy hiphop.”

Vanwaar die naam?

Logisch: de ene verbasterde zijn naam Chilo tot Chillow, de andere maakte Jefferson van Jeffrey.

Wat bracht hen samen?

Toen ze elkaar leerden kennen was Jeffrey een B-boy/rapper, Chilo was skater/beatmaker. Het Kerelsplein in Kortrijk was hun eerste ontmoetingspunt. Bij het skatepark zijn er enkele polyvalente ruimtes waar er onder andere breakdanceworkshops worden gegeven. De twee gingen af en toe in een pauze wel even kijken hoe het er daar aan toe ging en leerden er elkaar kennen. Toen Jefferson hem op een dag liet weten dat hij met zang aan het experimenteren was geslagen, sprong Chilo op de kar. Ze begonnen de band Soulrock Avenue. Later begon Chilo met zijn ‘n Chillow-serie, waarbij hij telkens samenwerkingen met andere partners op poten zette. Zoals nu – opnieuw – met oude getrouwe Jefferson dus. Oude nummers werden herwerkt en aangevuld met nieuw materiaal, goed voor een eerste album genaamd ‘Muddy Grounds’. De twee besloten om het volledige album nu met liveband te herwerken en met hun funksoulproject de hort op te gaan.

In welke voorronde?

JH De Comma, Brugge, op vrijdag 1 november.

Alloo, concurrentie?

Ze nemen het op tegen Monami, Schnupfenpuder, Calling Susan, Citizinsane, Healthy Gloom en Reinout met Nevenwerkingen.

Aantal fans op Facebook? 229 stuks.

Ons verdict?

We zullen het hier wellicht nog wel vaker herhalen wanneer er nog meer hiphop-acts de revue passeren: dat er op dat vlak héél straf spul wordt geproduceerd in onze provincie. Tot het verleden behoren krakkemikkige opnames, gebrekkig Engels, goedkope beats van-den-Aldi en gratuit gescheld of gestoef. De nieuwe emcees dwepen met vooruitstrevende producties, die zonder blozen naast het werk van hedendaagse poppy funkateers als Justin Timberlake kunnen liggen en waar Gilles Peterson met plezier gebruik van kan maken om ze ergens in zijn setjes te droppen. Denk de funk en de soul van Delv!s en Selah Sue, voeg een dikke streep intelligente hiphop toe en je komt in de buurt van Jefferson ‘n Chillow. Tip van de dag voor wie overtuigd is om even naar het vi.be-profiel te surfen: check ook ‘Eurocent’ featuring Flip Kowlier en Walter Ego! On-point, deze kerels. (****)

Beluister hier de zoete lekkernijen van Jefferson ‘n Chillow

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier