KW verkent Westtalent (28/42): St. Grandson uit Torhout

Redactie KW

Op 1 november werd de eerste voorronde van het tweejaarlijkse provinciale muziekconcours Westtalent weer op gang getrapt. Dat gebeurde door zeven bands in JH Comma in Brugge. KW.be checkt in aanloop naar de finale van 30 november in Brugge alle bands, van nr 1 tot 42. Vandaag: St. Grandson uit Torhout.

Wie zijn dat?

Benjamin Decloedt (Torhout) & Jasper Timmerman (Gent). Er wordt meestal in Gent gerepeteerd.

Wat spelen die?

Indiefolk, ‘close-harmony’.

Vanwaar die naam?

“Een achterliggende gedachte is er niet. Vonden we er visueel mooi uitzien en warm klinken, wat bij onze muziek wel passend is.”

Wat bracht hen samen?

“We leerden elkaar kennen aan de Universiteit in Gent, maar pas toen we in ons derde jaar zaten. We zijn allebei net afgestudeerde kinesitherapeuten.”

In welke voorronde?

Café De Zwerver, Leffinge, vrijdag 15 november.

Alloo, concurrentie?

Ze nemen het op tegen Birdman of Alkatrash, The Glücks, Grafgravers, Audience in the Street, Atomic Vulture en T33.

Aantal fans op Facebook? 499.

Ons verdict?

Eindelijk nog eens een vi.be-profiel waar we oprecht zielenrust over ons neer voelen dalen. Of zoiets. Nu, dat hebben wij altijd als we dingen als Isbells, Fleet Foxes, Pinback of Bon Iver horen: die bijna sacrale meerstemmigheid die de buizen van Eustachius masseert, dat getokkel op de gitaar als een mes door de boter… We krijgen er nooit genoeg van. En er ís er ook nooit genoeg van, dus heeft St. Grandson – prima naam voor een band in dit genre – zeker bestaansrecht. We hebben nog niet alle bands van de voorronde in Leffinge tegen het licht gehouden, maar voor ons mag deze rechstreeks richting finale. Talent drijft boven, en da’s hier niet anders. (****)

Voel hier ook uw zielenrust over u neerdalen bij St. Grandson

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier