KW verkent Westtalent (2/42): Mr Greedy uit Roeselare

Redactie KW

Op 1 november wordt de eerste voorronde van het tweejaarlijkse provinciale muziekconcours Westtalent weer op gang getrapt. Dat gebeurt door zeven bands in JH Comma in Brugge. KW.be checkt in aanloop naar dit evenement alle bands, van nr 1 tot nr 42. Vandaag: Mr Greedy uit Roeselare.

Wie zijn dat?

Jens Vanhecke (bas), Thijs Storme (zang, gitaar), Jasper Dejonckheere (gitaar) en Arne Storme (drums).

Wat spelen die?

“Broeierig gitaargeweld met melodieuze vocalen.”

Vanwaar die naam?

“Gewoon, omdat het goed bekt.”

Wat bracht hen samen?

“We kennen elkaar van vroeger. En de drummer en de zanger zijn broers.”

In welke voorronde?

JH Den Couter, Poperinge, op zaterdag 2 november.

Alloo, concurrentie?

Ze nemen het op tegen Pjay-Msc, The Ordinators, We Entertain Sick Together, Midnight Swim, Jefferson ‘n Chillow en Forward.

Aantal fans op Facebook? 168 stuks.

Ons verdict?

Momenteel moeten we het stellen met ‘Blue Sky’, het enige nummer op hun Vibe-profiel. Maar dat beluisteren we dan met plezier drié keer om een eerste bescheiden oordeel te vellen. We horen een zanger die wellicht graag naast Josh Homme in de pissijnen zou staan, en een sound die geen woestijnen ver verwijderd ligt van de stonerrock van de de bijhorende Queens of The Stone Age. Maar daar is heus niets mis mee, zeker niet als je het zo goed brengt als dit vierkoppig monster uit Roeselare. Vette riffs, puik samenspel, goeie en juiste zang: meer moet een mens niet hebben. Behalve misschien een bekertje bier, een keiharde zomerzon, schijnend over één of andere festivalweide, en een potje Reflex Spray voor onze nekspieren de dag nadien. Potentieel à gogo! (****)

Beluister hier een eerste nummer op hun Vibe-profiel

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier