KW verkent Westtalent (19/42): Soviet Grass uit Brugge

Redactie KW

Op 1 november wordt de eerste voorronde van het tweejaarlijkse provinciale muziekconcours Westtalent weer op gang getrapt. Dat gebeurt door zeven bands in JH Comma in Brugge. KW.be checkt in aanloop naar dit evenement alle bands, van nr 1 tot nr 42. Vandaag: Soviet Grass uit Brugge.

Wie zijn dat?

Brecht Serruys (drum), Robin Serruys (gitaar), Nicolas Heinkens (zang) en Niek Mouton (basgitaar).

Wat spelen die?

Rock

Vanwaar die naam?

“Oorspronkelijk ging de band Zodiac Glass heten, maar Soviet Grass had net dat tikkeltje meer. De naam bleef plakken en bleek bovendien een unieke combinatie.”

Wat bracht hen samen?

“Brecht en Robin zijn broers die al lang op hun zoldertje jamden. Op een dag ontdekten ze dat hun buurman Nicolas een stem als een klok had. Nicolas op zijn beurt was al jaren bevriend met Niek, die tevens al jaren bevriend was met de oudste broer van Robin en Brecht. Zo was de cirkel rond.”

In welke voorronde?

JH De Broedkasse, De Haan, vrijdag 9 november.

Alloo, concurrentie?

Ze nemen het op tegen Scumbag, Manwhore, Transcoder, Quistgard, Birds en Major Clint.

Aantal fans op Facebook? 586 stuks.

Ons verdict?

Een gitaarvirtuoos, een doorrookte en/of doordronken zangstem, een prima drummer en dito bassist: deze band staat stevig op zijn poten en zal alvast niet ten onder gaan op basis van de technische bagage. Ze brengen swampy bluesrock die doet denken aan 16 Horsepower, Grinderman, Wolfmother en wat Triggerfinger, maar moeten alleen nog een aantal échte evergreens bij elkaar schrijven die langer dan vijf minuten in onze hersenpan gehaakt blijven. But hey: ook Ruben Block en de zijnen moesten jaren aan de weg timmeren voor ze konden oogsten. (***)

De swampy bluesrock kan je hiér beluisteren

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier