KW verkent Westtalent (19/42): Manwhore uit Oudenburg/Gistel

Redactie KW

Op 1 november wordt de eerste voorronde van het tweejaarlijkse provinciale muziekconcours Westtalent weer op gang getrapt. Dat gebeurt door zeven bands in JH Comma in Brugge. KW.be checkt in aanloop naar dit evenement alle bands, van nr 1 tot nr 42. Vandaag: Manwhore uit Oudenburg/Gistel.

Wie zijn dat?

Robin Algoedt (drum/zang), Sacha Algoedt (gitaar/zang), Bram Dewilde (bas), Franky D (Frank Degrauwe) (gitaar) en Sander Vanderheyde (keys).

Wat spelen die?

“Een zingende soul&rock-drummer, enthousiaste 70s gitaren en kletterende rock keys spelen een bonte lading songs die misschien nog het best gedekt wordt door de term ‘grooverock’.”

Vanwaar die naam?

“Niet alles moet serieus zijn. Gelijke rechten zijn wel belangrijk natuurlijk.”

Wat bracht hen samen?

“Robin en Sacha zijn broers en spelen al hun leven lang muziek. Bram en Robin leerden elkaar kennen in Gent via een gemeenschappelijke vriendin en gingen meteen aan de slag met Robins rustiger werk. Wanneer de broers op de proppen kwamen met een rockband moest Bram niet lang nadenken. Ook Frank, die voorheen enkele losse optredens had gedaan met hen, hapte toe. Om het wat open te trekken, zocht en vond het viertal enkele weken later een toetsenist in Sander (de broer van een vriend).”

In welke voorronde?

JH De Broedkasse, De Haan, vrijdag 9 november.

Alloo, concurrentie?

Ze nemen het op tegen Scumbag, Soviet Grass, Transcoder, Quistgard, Birds en Major Clint.

Aantal fans op Facebook? 679 stuks.

Ons verdict?

Manwhore is de eerste band in deze selectie van Westtalent al niet meer die weet hoe je een instrument met manieren moet bespelen. Zeker het gitaarspel zit er boenk op. Live moet dit ongetwijfeld vonken geven, al krijgt deze heer van lichte zeden ons niet bij ons nekvel gepakt. Misschien omdat de individuele songs nog net iets te vaak een eigen smoelwerk missen of omdat het tempo eerder aan de lage kant ligt en psychedelica het haalt van razernij, misschien gewoon omdat het gewoonweg niet onze persoonlijke meug is. Want als je de publieksprijs kunt winnen op Verse Vis van De Zwerver (Leffingeleuren), dan moet je toch enigszins uit het goeie hout gesneden zijn. Of veel vrienden hebben die je komen supporten. In elk geval: die zijn ook welkom in De Broedkasse. (**)

Manwhore op vi.be: dubbeltje op zijn kant

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier