KW verkent Westtalent (18/42): PaPshmir uit Roeselare

Redactie KW

Op 1 november wordt de eerste voorronde van het tweejaarlijkse provinciale muziekconcours Westtalent weer op gang getrapt. Dat gebeurt door zeven bands in JH Comma in Brugge. KW.be checkt in aanloop naar dit evenement alle bands, van nr 1 tot nr 42. Vandaag: PaPshmir uit Roeselare.

Wie zijn dat?

Hannes Coghe, Fabrice Parent, Gary Decart, Maarten Huysmans, Lander Van Bochaute

Wat spelen die?

“Electronisch, rock, funk: wij vinden genres niet zo belangrijk, het is allemaal maar do re mi fa sol la si, toch?”

Vanwaar die naam?

“PaPshmir is een personage uit een ‘Naked Gun’-film en tevens afgeleid van een medische term die we hier voor het gemak (en voor de goede smaak) niet uit de doeken zullen doen.”

Wat bracht hen samen?

“Het grootste deel van de band studeerde samen in Brussel, tel daar nog wat gemeenschappelijke vrienden bij en je bent er.”

In welke voorronde?

JH Den Over, Menen, vrijdag 8 november.

Alloo, concurrentie?

Ze nemen het op tegen Stress, Blitzen Benz, Simple Pigeons, Onderond, Are We Serious? en Bedroom 37.

Aantal fans op Facebook? 381 stuks.

Ons verdict?

Young potentials, deze jongens. In ‘So, you think’ smeren ze vuile vegen dubstep in je oren, net als in ‘Upward spiral’, terwijl ze in ‘Hamelin’ ook nog ‘The Prophet’ van CJ Bolland door de mangel halen in een soort alternatieve danceversie – na dit lelijke woord gaan we eerst even onze mond spoelen. Ook de vierde track ‘Don’t slam the mofo’ is er niet naast, deze keer spelen ze leentjebuur bij ‘The Face of the Planet’ van The Subs. Vet? Jawel. Met potentieel? Yep. Onze zegen? Bij deze. (***)

PaPshmir op vi.be

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier