KW verkent Westtalent (14/42): The Simple Pigeons uit Moorsele

Redactie KW

Op 1 november wordt de eerste voorronde van het tweejaarlijkse provinciale muziekconcours Westtalent weer op gang getrapt. Dat gebeurt door zeven bands in JH Comma in Brugge. KW.be checkt in aanloop naar dit evenement alle bands, van nr 1 tot nr 42. Vandaag: The Simple Pigeons uit Moorsele.

Wie zijn dat?

Thibault Vander Donckt (zang), Lowie Coolsaet (gitaar), Robbe Verlinde (gitaar), Bjorn Vuylsteker (drum) en Broos Verlinde (bas).

Wat spelen die?

Alternatieve rock.

Vanwaar die naam?

“Wij zijn jonge wolven, die zowel hondsbrutaal als poeslief kunnen zijn en onze zanger heeft het verstand van een krekel. Met andere woorden: we zijn gewoon echt simpele duiven. En de snuggere duif die ooit recht tegen het hoofd van onze gitarist vloog, heeft ons ook wel geholpen bij het zoeken naar een toepasselijke bandnaam. Onze ambitie? Glastonbury headlinen natuurlijk! En onze zanger zou graag kinesist worden maar dat lijkt ons onwaarschijnlijk.”

Wat bracht hen samen?

“Wij zijn eigenlijk gewoon al heel lang een bende dikke vrienden en familie en we besloten om samen muziek te maken. En we hopen dat nog heel lang te mogen doen.”

In welke voorronde?

JH Den Over, Menen, vrijdag 8 november.

Alloo, concurrentie?

Ze nemen het op tegen Stress, Onderond, Blitzen Benz, PaPshmir, Are We Serious? en Bedroom 37.

Aantal fans op Facebook? 830 stuks.

Ons verdict?

Normaal geef je zoiets op het laatste, maar wij doen het meteen bij de start: bonuspunten voor de leutige bandnaam – ook al haal je op die manier de sérieux misschien al voor een stuk uit je performance. Maar ach, van ‘de deuren’ en ‘de rollende stenen’ ligt intussen ook niemand nog wakker. De muziek dan: die steekt bijzonder straf van wal in het openingsnummer ‘Highways’ op het vi.be-profiel, met een onderkoelde stem die wat aan Interpol en Customs doet denken. Fijne melodie ook, fijn en catchy refrein. En bovenal: strak gespeeld, net als ‘Asphyxiated’, dat wel érg radiofriendly klinkt. Maar die strakheid: het is iets wat in de daaropvolgende twee nummers wel eens over het hoofd wordt gezien en dat kost deze jongens toch zeker een asterisk hier op het einde van dit verdict. Of het straks al Prijsduifkens gaan zijn, daar zouden we ons geld niet op inzetten, maar – zoals bij het gros van de bands die hier al onder de loep werden genomen – we zouden zeggen: doe zo voort. En wie weet klinkt het live nog stukken vetter? (***)

De vlucht uit Barcelona komt hiér aan

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier