KW verkent Westtalent (13/42): Bedroom 37 uit Wevelgem

Redactie KW

Op 1 november wordt de eerste voorronde van het tweejaarlijkse provinciale muziekconcours Westtalent weer op gang getrapt. Dat gebeurt door zeven bands in JH Comma in Brugge. KW.be checkt in aanloop naar dit evenement alle bands, van nr 1 tot nr 42. Vandaag: Bedroom 37 uit Wevelgem.

Wie zijn dat?

Robin Watteyne (zang), Bert Verduyn (gitaar), Arne Ryheul (gitaar), Loïc Gossieaux (bas), Joran Mullebrouck (synthesizer) en Jolan Soens (drum).

Wat spelen die?

Post-punk Revival.

Vanwaar die naam?

“De bandnaam komt van Loïc. Bedroom 37 was eerst een project. Hij maakte muziek op zijn kamer (bedroom), en zijn huisnummer is 37. Alle opnames en songwriting gebeurd nog altijd in die slaapkamer.”

Wat bracht hen samen?

“Loïc kan niet zingen, dus had hij een zanger nodig voor de opnames. Zijn vriend Robin zong al eens voor YouTube. De link was dus snel gelegd. Nadat ze als duo gekozen waren door Luc De Vos in de Nieuwe Lichting op Studio Brussel vonden ze dat ze een band moesten oprichten. Loïc ging op zoek in zijn studentenclub Centaura. Daar vond hij Arne, Jolan en Bert. Joran is al een tijdje een gemeenschappelijke vriend van Robin en Loïc. Na twee jaar hem te kennen, vertelde hij dat hij ‘wel piano kon spelen’. Bleek dat hij geweldig was en hij hoorde ook bij de band.”

In welke voorronde?

JH Den Oever, Menen, vrijdag 8 november.

Alloo, concurrentie?

Ze nemen het op tegen Stress, Onderond, Blitzen Benz, PaPshmir, Are We Serious? en Simple Pigeons.

Aantal fans op Facebook? 240 stuks.

Ons verdict?

We vallen stilaan in herhaling, zo na meer dan tien afleveringen in deze rubriek, maar: prima band! In openingstrack ‘Midnight Call’ horen we de ijle, zweverige stem van Kele Okereke van Bloc Party en zelfs de typische gitaar- en baslijnen, in ‘The Day I Met You’ gaat het richting Morrissey en The Smiths. Opvallend ook: geen vlekkeloos, maar wel meer dan behoorlijk Engels – een valkuil waar meer Vlaamse bandjes wel eens in durven tuimelen en zo hun geloofwaardigheid deels verliezen. Bedroom 37 maakt meeslepende muziek, die ze zelf als een ‘nostalgische sound uit de jaren ’80’ omschrijven, maar die wij tegelijk erg actueel vinden klinken. Enige lichte puntje van kritiek: er mag soms nog wat meer geklauwd en uitgehaald worden naar onze vuile meug. Nog ietsje steviger rammer in gitaarsolo’s – een wall of sound kan soms nog meer deugd doen dan vingervlug gepingel – en van een stevig potje schreeuwen in een climax is nog nooit iemand doodgegaan – hoewel we dat laatste nu ook niet zeker zijn. Niettemin: prima band. Maar dat zeiden we al. (****)

De muziekjes van Bedroom 37 vind je hiér

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier