KW verkent Westtalent (13/42): Are We Serious? uit Izegem

Redactie KW

Op 1 november wordt de eerste voorronde van het tweejaarlijkse provinciale muziekconcours Westtalent weer op gang getrapt. Dat gebeurt door zeven bands in JH Comma in Brugge. KW.be checkt in aanloop naar dit evenement alle bands, van nr 1 tot nr 42. Vandaag: Are We Serious? uit Izegem.

Wie zijn dat?

Michaël Verhaeghe (Moorslede), Lotte Verfaillie (Izegem), Fries Messeyne (Roeselare), Wout Allegaert (Gent) en Frederik Desmedt (Tielt).

Wat spelen die?

Indierock in het verlengde van Arctic Monkeys en Balthazar.

Vanwaar die naam?

“Daar moet je weinig sensationeels achter zoeken. Er zit geen stoer verhaal achter onze bandnaam. We hadden na drie maanden repeteren ons eerste optreden en de organisatie had een bandnaam nodig om op de affiche te plaatsen. Are We Serious? was één van de opties en zo geschiedde..”

Wat bracht hen samen?

“Het ontstaan van de band is via vele omwegen gebeurd. Onze leadgitarist Free en onze bassist Fries hebben elkaar – al dan niet in een dronken bui – op Dranouter ontmoet en hadden wel zin om samen muziek te maken. Fries en drumster Lotte hebben elkaar op onze beurt op een H8000-festival in Roeselare leren kennen. Zo is de basis van de band ontstaan. Na een paar repetities hebben we Michael er dan bijgenomen als zanger, en na twee jaar heeft Wout, onze tweede gitarist, de band vervolledigd.”

In welke voorronde?

JH Den Oever, Menen, vrijdag 8 november.

Alloo, concurrentie?

Ze nemen het op tegen Stress, Onderond, Blitzen Benz, PaPshmir, Simple Pigeons en Bedroom 37.

Aantal fans op Facebook? 1840 stuks.

Ons verdict?

We vinden ze eigenlijk wel sympathiek, deze jongens – en dit meisje. Omdat in de combinatie van de atypische melodieën en de van tristesse doordrenkte stem van de frontman een zekere melancholie schuilt. Omdat je tegelijk ook nog keihard hoort dat dit vijf jonge West-Vlamingen zijn die samen een muziekgroepje vormen, en dat misschien soms een beetje knullig klinkt maar tegelijk ook hartverwarmend. Maar net dat hier en daar nog onbeholpene – niet in het songschrijven, want daar zitten ze gebeiteld – maar in de uitvoering ervan zorgt er ook voor dat we soms wat ongemakkelijk op onze stoel heen en weer schuiven. Kan natuurlijk aan de productie zijn, waar nog geen bom geld tegenaan gegooid is. En tout cas: het potentieel is er – zoals in het sterke ‘Late Nights’ – maar eens een goeie ‘Yes, we áre serious gdvd!’, gevolgd door het perfectioneren van het materiaal zou het allemaal nog beter maken. Wie weet is dat tegen de voorronde in Menen al gefikst?

Check hier enkele nummers van Are We Serious?

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier