KW verkent Westtalent (12/42): Forward uit Moen

Redactie KW

Op 1 november wordt de eerste voorronde van het tweejaarlijkse provinciale muziekconcours Westtalent weer op gang getrapt. Dat gebeurt door zeven bands in JH Comma in Brugge. KW.be checkt in aanloop naar dit evenement alle bands, van nr 1 tot nr 42. Vandaag: Forward uit Moen.

Wie zijn dat?

Michiel Libberecht (zang/gitaar), Jonas Desmet (zang/backings), Ward Libberecht (drum), Ferre Deconinck (basgitaar/backings).

Wat spelen die?

Rock-‘n-roll.

Vanwaar die naam?

“Forward staat voor rechttoe rechtaan rock muziek zonder veel tralala.”

Wat bracht hen samen?

“We zaten alle vier op dezelfde school. Maar vooral in het uitgaansleven leerden we elkaar beter kennen.”

In welke voorronde?

JH Den Couter, Poperinge, zaterdag 2 november.

Alloo, concurrentie?

Ze nemen het op tegen Pjay, The Ordinators, WEST, Midnight Swim, kNIGHTs en Mr Greedy.

Aantal fans op Facebook? 973 stuks.

Ons verdict?

Rock-‘n-roll: er zijn wel meer bandjes die zich in dit genre onsterfelijk proberen te maken. En wil je er in slagen, dan moet je vroeg opstaan – zodat je eeuwige roem kunt vergaren en in het vervolg tot de vooravond kunt blijven liggen, há! In die zin is de sound van Forward – zeker op hun Soundcloudpagina, waar de luisteraar het voorlopig moet stellen met één nummer en een samengeplakte track met stukjes uit andere nummers – nog iets te vrijblijvend om het verschil al te kunnen maken. Anderzijds blijven uptempo gitaren nog altijd een garantie op hoge scores voor sfeer en gezelligheid bij liveconcerten. Op voorwaarde dat je weet hoe je instrument te bespelen en op dat vlak zit het met Forward wel snor. (***)

Voorwaarts naar hun profiel op vi.be: Forward

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier