Herbeleef de gemeenteraad in Menen : kritiek op parkeerbeleid

Live Herbeleef de gemeenteraad in Menen : kritiek op parkeerbeleid

MenenOp de gemeenteraad vanavond onder meer de subsidiewijziging. Ook de aanleg van een fiets- en wandelpad en een parking achter de Moeskroenstraat in Rekkem staat op de agenda. Er wordt ook een subsidie van 30.000 euro en een renteloze lening van 8.000 euro toegekend voor het plaatsen van reglementaire terreinverlichting op het eerste veld van Racing Club Lauwe.

Herbeleef de gemeenteraad in Waregem: "Stad geeft de Waregemse Koersvereniging een fantastisch cadeau!"

Live Herbeleef de gemeenteraad in Waregem: "Stad geeft de Waregemse Koersvereniging een fantastisch cadeau!"

WaregemIn de oktoberzitting buigen de raadsleden zich over 21 agendapunten. Zowel N-VA als SP.A hekelden de hoge tarieven op de NMBS-parking achter het station, die sinds vorige maandag betalend is. Het stadsbestuur probeert nu via politieke weg een oplossing te forceren en kreeg er terloops van langs van Jan Balduck (N-VA) toen het bezoekerscentrum over de Eerste Wereldoorlog ter sprake kwam.


Herbeleef de gemeenteraad van Ieper

Live Herbeleef de gemeenteraad van Ieper

IeperTijdens de Ieperse gemeenteraadszitting maandagavond vroeg SP.A meer en beter aangeduide openbare toiletten en pleitte Open Ieper tevergeefs voor gratis wifi in het stadscentrumHerbeleef de provincieraad : toch nog cultuur, welzijn en sport in 2017

Live Herbeleef de provincieraad : toch nog cultuur, welzijn en sport in 2017

BruggeDit voorjaar besliste de Vlaamse regering al dat de provincies een extra jaar gegund wordt om hun bevoegdheden cultuur, welzijn en sport te blijven uitoefenen. Dit betekent meteen dat voor deze sectoren een aantal subsidiereglementen moeten worden aangenomen voor het jaar 2017. Want in de december van vorig jaar had onze provincieraad al beslist van een aantal reglementen in deze sfeer op te heffen vanaf 1 januari 2017.