KW- lezers beklommen Mont Ventoux voor Sportabeweegcampagne (Fotospecial)

Redactie KW

Sporta organiseerde vorige zaterdag voor de vijfde keer de beweegcampagne ‘Ventourist/Ventousiast’. Exact 2189 Vlamingen beklommen de Mont Ventoux. Ook Krant van West-Vlaanderen tekende present, met acht lezers en twee begeleiders.

Zij lieten zich niet tegenhouden door de hevige mistral – met windsnelheden tot 120 kilometer – en bereikten allemaal een of twee keer de top van de Reus van de Provence, die ook dit jaar opgenomen is in het parcours van de Tour de France.

De Mont Ventoux, ‘de berg waar de wind van alle kanten waait’, deed zijn naam vorige zaterdag alle eer aan. Al in de uitvalsbasis in Carpentras, zo’n 15 kilometer van de voet, stonden de vlaggen strak gespannen.

Sommigen reden in hun eigen tempo, anderen verkozen om met zijn tweeën naar boven te rijden. Geen overbodige luxe, gezien de stormachtige wind, die vooral na Chalet Renard de Ventouristen geselde. Sommigen werden zelfs van hun fiets geblazen. Gelukkig raakte niemand ernstig geblesseerd.

Ondanks de mistral raakten alle KW-lezers, de ene al wat vlugger dan de andere – zonder kleerscheuren op de top. Het doel was bereikt. Vijf van hen vonden zelfs nog de moed en de kracht om een tweede beklimming, vanuit Sault, vol te maken. Een prachtprestatie!
(JCW)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen van 26 juni 2009.


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier