KW Congé (7) : Francky Dury

Redactie KW

De coach van AA Gent, de voorbije jaren nog vrij succesvol bij Zulte Waregem, heeft wel een duidelijk idee wat vakantie voor hem betekent. Ontspannen en genieten, liefst in een stad met wat historie en in het zuiden. We laten Francky aan het woord.

Wat betekent vakantie of vrije tijd voor jou?

“In de winterstop, hoe kort ook, ga ik skiën. Meestal is dat in Frankrijk, maar de laatste twee jaar was dat Oostenrijk waar de après-ski iets leuker is, wat op mijn leeftijd ook al meegenomen is 🙂 Skiën is voor mij vrijheid en totale ontspanning. Hoe moeilijker hoe uitdagender, ik denk dan aan niets en mijn vrienden doen de rest. In mei gaan we met vrienden altijd enkele dagen op citytrip. Ik hou vooral van zuiderse steden. Goed weer, terrasje, veel wandelen… en heb enorm veel interesse voor de historiek van de groosteden. Parijs, Rome, Barcelona, Sevilla, Istanbul, Lissabon, Madrid, Firenze, … dat zijn steden die een mens niet alleen ontspannen, maar ook fascineren. Vervolgens trekken we nog een weekje in juni op vakantie, dat kan gewoon genieten zijn van een rustvakantie in Toscane, de Provence of de cote d’Azur, maar een wandel-of fietsvakantie in de Luberon, Corsica of Andorra vinden wij leuk. Het hangt af van de aanbieding, de goesting en het moment.”

Wat is je favoriete adresje in onze provincie?

“We houden van de kust, vooral een strandwandeling vinden we enig. Maar een schitterend alternatief is gewoon een fietsroute nemen en dan een 50 km of meer fietsen met uiteraard een paar keer stoppen en rusten, kortom gewoon genieten.”

En wat is je favoriete vakantiebestemming ‘tout court’?

“We houden van de Provence, Toscane en de Côte d’Azur om verschillende redenen : ontspanning, rust, plezier maken, … enfin gewoon niet te veel nadenken … “

(FV)

KW Congé, nog de hele zomer op kw.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier