KW Congé (2) : Jens Keukeleire

Redactie KW

In de Tour is hij er niet bij, maar een van dé aankomende wielertalenten is Jens Keukeleire. Hij slaagde waar de Boonens, Hostes en Devolders van deze wereld dit voorjaar niét in slaagden : koersen winnen. Het waren nog niet de grote koersen, maar hij rondde ze als eerstejaars prof wel perfect af. En dus mag ook hij wel eens vakantie nemen, toch?

Wat betekent vakantie of vrije tijd voor jou?

“Vrije tijd voor mij, dan kan ik enkel maar denken aan de drie weken rustperiode die ik heb na het seizoen, dan ga ik met vrienden en vriendin op reis, en daar kan ik wel echt van genieten, liefst naar warmere oorden. Voordien was mijn perfecte ontspanning een week op snowboardvakantie, maar met de koers is dat helaas niet meer mogelijk.Wat ik dan doe tijdens mijn vrije tijd is vooral iets gaan drinken met vrienden, wat ontspannen (zwemmen, kajak, volleybal…) en wat dingen bezoeken (vooral steden)

Heb je een favoriete plekje in onze provincie?

“Ik ga wel graag de Vlaamse ardennen in, maar dat is dan hoofdzakelijk om mezelf af te beulen op de fiets! Als ontspanning zou ik dan mijn stad Brugge zelf moeten zeggen, dit dan vanwege de vele cafes. Mijn vriendin is van Oostende en ook de zee kan me wel bekoren. Ik ga in de zomer wel graag naar het strand, maar vanwege het drukke koersprogramma komt dit niet zo veel voor!

En buiten ons landje?

“Dit zal toch wel het hooggebergte zijn, enerzijds omdat ik het heel mooi vind, anderzijds vanwege het skiplezier. Mijn skivakanties die ik in het verleden gedaan heb vond ik toch altijd een van de leukste dingen die er waren, de combinatie van sport en ontspanning zal daar wel voor iets tussen zitten. En vanwege die sport vind ik het een reis naar de zon overtreffen. Het is ook leuk om eens een week uit te rusten aan het strand, en eens lekker te lui zijn, maar geef mij toch maar het avontuur van het snowboarden in het hooggebergte!”

(FV)

KW Congé, de hele zomer lang op kw.be


KW Congé weergeven op een grotere kaart

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier