KW Congé (13) : Yves Leterme

Redactie KW

Een nieuwe regering lijkt -we zijn voorzichtig, want een en ander kan natuurlijk altijd plots in een stroomversnelling geraken, nog niet voor vandaag, en dus is Yves Leterme nog even premier. Ook aan hem vroegen we hoe hij zijn vakantie ziet en wat zijn favoriete vakantiebestemmingen zijn.

Wat betekent vakantie voor jou?

“Voor mij is dat wat uitslapen, een keer een beetje lui zijn en eens gaan fietsen. En in de namiddag genieten van een goed boek. Als ik op reis ben probeer ik ook altijd een regionale krant te lezen, wat mee zijn met het plaatselijke nieuws. Daarnaast neem ik dan doorgaans een vijftal boeken mee. Een paar die te maken hebben met het beleid, maar ook een twee à drie fictieboeken. Nu, ik lees ook al heel veel doorheen het jaar. ‘s Avonds mag er dan een trappist af en kunnen we gezellig buiten zitten.

Wat is je favoriete vakantieoord?

“De mooiste plaatsen waar ik al geweest ben zijn Cape Town en het Gouden Paviljoen in Kyoto. Maar dit jaar ga ik wel niet te ver, met het oog op het Belgische voorzitterschap. Ik ga er van uit dat ik wel een paar keer op en af zal moeten. Dus het wordt Frankrijk en dat blijft ook wel mijn favoriete vakantieoord. Ik ben wel niet iemand die veel naar dezelfde plaats gaat. Dit keer is het Tinée geworden, wat achter de Azurenkust.”

En in West-Vlaanderen?

“Ik kan erg genieten van fietstochtjes langs de Ijzer of in Heuvelland, en soms ook richting Noord-Frankrijk, naar Bergues toe. De laatste jaren is het steeds vaker langs de Ijzer en dan eindigen we al eens op een terrasje of bij vrienden. “

(FV)

KW Congé, nog de hele zomer op kw.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier