KW Congé (1) : Gili

Redactie KW

Tijdens de maanden juli en augustus pakken we op kw.be uit met een zonnige zomerreeks. Bekend West-Vlaanderen doet een boekje open over de vakantiebezigheden en de favoriete bestemmingen. We duiken ook eens in het privé foto-album én vragen naar het leukste plekje van West-Vlaanderen. Beginnen doen we met illusionist Gili, binnenkort ook uw gastheer op het Dranouter Festival!

Wat betekent vakantie of vrije tijd voor jou?

Gili : “Vakantie is voor mij niet veel nadenken of piekeren over dagdagelijkse besoignes, maar vooral ontspannen. Doordat ik het hele jaar door al genoeg in de auto, op de trein of in een vliegtuig zit, blijf ik eigenlijk liefst gewoon thuis in mijn vakantie. Vooral in de zomer is het ook niet nodig om ver te lopen : twee maand aan een stuk is er overal van alles en nog wat te doen. Als ik zelf speel, is dat voornamelijk op festivals en dat is dan ook weer een stukje vakantie.”

Heb je een favoriete plekje in onze provincie?

Gili : “Met stip bovenaan : het Dranouter Folkfestival, nu Dranouter Festival. De jaarlijkse hoogmis van goeie optredens, eten en drinken… of in dit geval eerder : drinken en eten en relaxen met een hoop vrienden. Daarnaast trek ik in augustus ook graag naar Kortrijk. De ideale dag om dan naar Kortrijk af te zakken, is de dag van het Zomercarnaval, hét evenement van ‘t jaar. Een stoet om ù tegen te zeggen tientallen orkesten en dansers en -essen, caiperinha in de hand, en achteraf blijven hangen hoort er natuurlijk ook bij… Véry nice !!”

En je favoriete vakantiebestemming ‘tout court’?

Gili : “We deden enkele jaren geleden een Nijlcruise, écht toerisme op mijn maat gesneden : elke dag kom je in een andere stad/dorp, de oude Egyptische faraocultuur heeft mij altijd al enorm geïnteresseerd en verder in een ligzetel op het dek van de boot, met een cocktail in de hand, zie je langzaam Egypte voorbijschuiven. Kan tellen qua relaxgehalte!”

(FV)

KW Congé, de hele zomer lang op kw.be

KW Congé weergeven op een grotere kaart

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier