KVLV van Steenkerke schenkt cheque aan Sint-Vincentiusgenootschap

Redactie KW

De traditonele ontbijtpakkettenactie van KVLV-Steenkerke kende dit jaar weer een groot succes. Weer werden meer dan duizend ontbijtpakketten op moederdag bedeeld bij vele gezinnen in Groot-Veurne. Ook traditioneel gaat een deel van de opbrengst – 500 euro – naar een goed doel.

Sint-Vincentius

Dit jaar werd gekozen voor het Sint Vincentiusgenootschap, een organisatie met afdeling in Veurne. Het Genootschap bestaat reeds 145 jaar inVeurne, en werkt uitsluitend met vrijwilligers, die voor geen enkele prestatie een vergoeding krijgen.

Concrete hulp

Dirk Pauwels, woordvoerder van het Genootschap: “Ons werk bestaat erin ‘op te treden’, geen affectiviteit tegenover de armen, maar effectiviteit, dus daadwerkelijk helpen! Wij bieden concrete materiële hulp bij kansarmen in onze stad en dit zonder enige uitzondering op basis van godsdienst, overtuiging, huidskleur, oorsprong, ras of kaste. We bezorgen sommige gezinnen een maandelijkse som om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen of wij brengen voedselpakketten waar de nood hoog is. We helpen ook bij administratieve problemen. Iedere gift wordt dan ook graag aanvaard!”

Cheque

Op vrijdag 8 juni mochten Dirk Pauwels en Hilde Vandersteene van het Sint Vincentiusgenootschap een cheque met 500 euro in ontvangst nemen tijdens een dankfeestje, aangeboden door KVLV Steenkerke aan alle medewerkers van deze ontbijtpakkettenactie.

(JT, foto JT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier