KVLV ‘hangt het uit’

Met de slogan “ HANG HET UIT “ riep de KVLV in Roeselare al haar leden op om een dagje geen gebruik te maken van de droogkast.
Redactie KW

‘HANG HET UIT’. Met die slogan roept de KVLV al haar leden op om een dag geen gebruik te maken van de droogkast. Door de was gewoon te drogen te hangen kan je heel wat op je verbruik besparen. En dat is goed voor het milieu en je portemonnee. Want zo’n droogkast is een echte energievreter. De landelijke vrouwen hielden een actie in Oudenburg en Roeselare.

zon

Een lentezonnetje en een beetje wind. Dat is ideaal om je was buiten te drogen. Maar volgens de KVLV stopt 2 op 3 gezinnen hun wasgoed in de droogkast. Een dure zaak als je weet dat dergelijke toestellen goed zijn voor 12 % van het gezinsbudget. Met zo’n ouderwetse waslijn of droogrekje kan je heel wat energie en centen besparen.

nuttige tips

Bij gezinnen met kleine kinderen is de was dikwijls nog niet droog terwijl je ze alweer moet aantrekken. Dan kan je moeilijk zonder droogkast. De actie “HANG HET UIT” heeft ook voor hen nuttig tips. “Wij zijn dus niet anti-droogkast maar als je overgaat tot de aankoop kies dan voor een systeem dat milieuvriendelijk is. Ook daar zijn mogelijkheden om het anders aan te pakken”, zegt Diane De Keyzer van KVLV.

De ‘HANG HET UIT’-campagne start dit weekend in heel Vlaanderen met het buiten hangen van de was. KVLV telt in West-Vlaanderen zo’n 20.000 leden. De kans is dus groot dat je bij ons heel wat wasgoed ziet wapperen. (BV)

-Kijk vanavond vanaf 18 uur naar het nieuws op Focus-WTV voor een volledig verslag-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier