KVK-voorzitter Joseph Allijns zegt politiek in Menen vaarwel

© Foto BWB
Redactie KW

KVK-voorzitter Joseph Allijns neemt in onderling overleg met Open VLD ontslag uit de gemeenteraad in Menen. Dat betekent dat Allijns definitief de politiek in Menen vaarwel zegt.

De beslissing van Joseph Allijns om de gemeenteraad te verlaten zat eraan te komen. Als ruim een half jaar daagde hij zonder redenen niet meer op voor de gemeenteraadszittingen. Allijns werd verkozen voor Open VLD, die in de oppositie zit, maar brak al een paar jaar geleden met Open VLD. Sindsdien zat hij als onafhankelijke in de gemeenteraad in Menen.

Allijns zegt dat zijn beslissing rechtstreeks verband houdt met het gegeven dat hij van Menen naar Marke is verhuisd en er voorts strikt privé-redenen zijn. Hij wordt in de gemeenteraad opgevolgd door Bernard De Brabandere.

Ooit schepen in Menen

Allijns was een halve legislatuur schepen van Sport en nadien een volle legislatuur schepen van onder meer Burgerlijke Stand.

Joseph Allijns is advocaat en bij het brede publiek vooral al voorzitter van KV Kortrijk bekend. Hij kreeg in Kortrijk de kans om lijsttrekker voor N-VA voor de komende gemeenteraadsverkiezingen te worden, maar haakte onder druk van het directiecomité van de voetbalclub af.

(JPT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Leie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier