KVK-aanhangers bekogelen supportersbus SV Zulte Waregem op E40 in Wetteren

Redactie KW

Een groep heethoofden van KV Kortrijk bekogelde zaterdagavond een bus Zulte Waregemfans met bierflessen en blikjes. Dat gebeurde omstreeks 23 uur op de parking van het tankstation aan de E40 in Wetteren. Enkele ruiten van de bus moesten eraan geloven.

De bus van De Reisvogel uit Waregem vervoerde Esseveefans aangesloten bij de supporterslokalen Sint-Benedictus (Sint-Lodewijk) en De Gilde (Beveren-Leie) en was op de terugweg van KV Mechelen. Na de winst op Malinwa was de vreugde groot en het bier vloeide rijkelijk.

De chauffeur reed de parking van het tankstation op om de supporters een noodzakelijke plaspauze te gunnen. Daar was naar verluidt ook een zevental bussen met aanhangers van de Veekaa gearriveerd.

„Daarom reden we meteen door tot helemaal de andere kant van de parking, maar nog voor we goed en wel konden uitstappen, kwamen al tientallen heetgebakerde KVK-fans op de autocar afgestormd en bekogelden die met bierflessen en blikjes”, aldus Pierre Mestdagh van De Gilde.(TVW) Zulte Waregem overweegt klacht in te dienen.

Een uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Gaver) van 5 september 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier