KVG voert actie met campagne “Kan jij de pot op?”

Redactie KW

De Katholieke Vereniging Gehandicapten (KVG) ijvert voor openbare toiletten voor iedereen en voerde daarom zaterdagochtend actie aan het Concertgebouw in Brugge. Aan voorbijgangers werden folders uitgedeeld en ook wc-rollen met daarop de vraag ‘Kan jij de pot op?’.

“Brugge doet al heel wat inspanningen om openbare toegankelijke toiletten te voorzien, en moet die weg verder op gaan”, zegt KVG-vormingswerker Carlo Depreytere. “In Brugge zijn er op een 4-tal plaatsen ook openbare toegankelijke toiletten die niet in gebouwen gelegen zijn. Maar die zijn maar open tot 18 uur. Als je dan ‘s avonds naar een evenement gaat, is het soms niet evident om naar het toilet te gaan.”

Ook de 31-jarige Tim Claerhout, voorzitter KVG Verbond Brugge én rolstoelgebruiker, was zaterdag één van de actievoerders. “In Brugge ken ik mijn weg, maar wat ik zelf ook nog als een nadeel ervaar is dat er geen openbaar toegankelijk toilet is in de buurt van het station. Soms kom je al eens later toe met de trein, en dan is dat een probleem.” (cgra)

Meer info: www.kvg.be , west-vlaanderen@kvg.be

De Zondag (Editie Brugge Oostkust) van 23 november.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier