KV Oostende en VTI Oostende sluiten akkoord

Redactie KW

De voorbije maanden waren er wat strubbelingen tussen voetbalclub KV Oostende en het Oostendse VTI. De school nam het niet dat leerlingen spijbelden om wedstrijden met de beloften van KV Oostende te kunnen meespelen. Nu werkten KVO en VTI een akkoord uit.

Zowel het Oostendse VTI als KV Oostende zijn van mening dat jongeren een sport moeten kunnen beoefenen en dat ze daarin gestimuleerd moeten worden, maar dat ook een goede schoolopleiding belangrijk is. Jongeren moeten hiervoor maximaal aan de lessen kunnen deelnemen. Club en school maakten een aantal duidelijke afspraken. Bij verre verplaatsingen op vrijdag, waardoor de jonge spelers de school vroeger moeten verlaten, zal KV Oostende aan de school de namen van de spelers en de vertrekuren van de bus doorgeven. Zo hoopt men te vermijden dat leerlingen de hele namiddag vrijnemen om de bus van vier uur te halen.

De school en de club willen ook het misbruik van ziekte- en doktersbriefjes aanpakken. Bepaalde leerlingen brachten immers een ziektebriefje binnen om voetbal te kunnen gaan spelen. De school zal nu de namen van de afwezige leerlingen doorspelen aan de ploeg: wie ziek is, kan niet spelen en zal bijgevolg niet meer opgesteld worden de dag dat hij wegens ziekte afwezig is op school.

Zowel de club als de schooldirectie zijn uiterst tevreden over het gesprek en kijken uit naar een vlotte samenwerking.

(SRA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier