Kustweerbericht raadpleegbaar op smartphone

Redactie KW

Met een nieuwe applicatie voor de smartphone kunnen toeristen op elk moment van de dag het weer aan de kust volgen. De toeristische sector wil zo de late beslisser overtuigen om een dagje aan zee door te brengen. Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits demonstreerde vanochtend de nieuwe kustweerapplicatie in Middelkerke.

“Het zal u niet ontgaan zijn dat er in de pers en media weersvoorspellingen verschenen die nogal verontrustend waren”, zegt Geert Hoorens, regiomanager Kust bij Westtoer. “Bij een foutief weerbericht mist de kust een omzet van 3,5 tot 7 miljoen euro. We hebben daarom op gepaste manier gereageerd.

Daarom werd de website www.kustweerbericht.be in een mobiele applicatie gegoten, waarop de gebruiker op elk moment van de dag het weer aan de kust kan bekijken. De app is raadpleegbaar via de URL of een zogenaamd QR-label die via bladwijzers zullen verspreid worden. “De lancering van een nieuwe applicatie voor smartphone zal het aantal gebruikers van het kustweerbericht ongetwijfeld doen toenemen”, meent minister Crevits, die de app zelf uittestte.

De app is niet enkel informatief voor dagjestoeristen maar ook voor watersporters en voor professionele gebruikers zoals de scheepvaart en loodsen. Het weerbericht wordt gemaakt door een team van meteorologen van het Oceanografisch Meteorologisch Station in opdracht van de Maritieme Dienstverlening en Kust.

(Belga)

Meer vanavond in het nieuws op Focus & WTV vanaf 18u00

Kustweerbericht raadpleegbaar op smartphone

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier