Kusttramverbinding tussen Koksijde en Veurne krijgt vaste vorm

Redactie KW

De Lijn laat twee mogelijke tracés voor een verlenging van de kusttramverbinding tussen Koksijde en Veurne verder onderzoeken op hun haalbaarheid. Dat blijkt uit een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Mercedes Van Volcem (Open VLD) aan minister Hilde Crevits. (CD&V)

Het eerste tracé loopt vanaf het station Veurne, evenwijdig met de treinsporen tot het station Koksijde, waar het tramspoor rond het P&R-terrein van het station Koksijde gaat, en aantakt op de N8. Via de Sint-Idesbaldusstraat, de Ten Bogaerdelaan, de Leopold III-laan en de Koninklijke Prinsenlaan gaat het dan richting Koninklijke Baan in Koksijde voor een aantakking aan het kusttramspoor.

Het tweede tracé vertrekt eveneens vanaf het station Veurne evenwijdig aan de treinsporen richting kanaal Nieuwpoort-Duinkerke, maar buigt af voor dit kanaal en loopt vervolgens via de Nieuwpoortkeiweg, Veurnekeiweg en Toekomstlaan naar de dorpskern van Oostduinkerke. Daar gaat het via de Leopold II-laan tot op de Koninklijke Baan.

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier