Kusttram vervoerde bijna 3,68 miljoen reizigers tijdens zomer

Redactie KW

De Kusttram heeft tijdens de zomer 3.679.864 reizigers vervoerd, een stijging met bijna 5 procent tegenover de zomer van 2008. Dat meldt de openbaarvervoermaatschappij De Lijn.


Tijdens de zomer namen elke dag gemiddeld 61.331 mensen de Kusttram, die om de tien minuten spoorde tussen Knokke en De Panne. Langs de
Belgische kust zijn er in totaal 69 Kusttramhaltes. Alleen in de maand augustus namen ruim 1,83 miljoen reizigers De Kusttram, een stijging met 5,3 procent in vergelijking met augustus 2008.

“De kusttram is het succesverhaal van De Lijn, we moeten blijvend investeren om het comfort, de veiligheid en de toegankelijkheid te blijven
verhogen”, zegt bevoegd Vlaams minister Hilde Crevits in het persbericht van De Lijn. De maatschappij linkt de reizigersstijging aan onder meer de frequentie, de kwaliteitsverbetering van de voorbije jaren, de samenwerking met toeristische attracties en het mooie zomerweer, waardoor er veel dagtoeristen naar de kust kwamen.

Vanaf september en tot het einde van de herfstvakantie wordt de frequentie verlaagd tot een Kusttram om de vijftien minuten.(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier