Kusttram krijgt nieuwe duurzame Lijnwinkels

Redactie KW

Openbaarvervoermaatschappij De Lijn heeft een nieuwe vandalismebestendige Lijnwinkel ontwikkeld voor de haltes van de Kusttram. De eerste winkels langs het traject dateren van 1991 en vertonen zware slijtage. Deze zomer worden zes nieuwe Lijnwinkels in gebruik genomen en de eerste mobiele Lijnwinkel in Vlaanderen.

Toeristen en kustbewoners kunnen in de Lijnwinkels terecht voor de aankoop van biljetten, maar ook voor informatie over De Lijn of de badplaatsen. Het hele traject van de Kusttram tussen De Panne en Knokke-Heist telt 38 winkels. De eerste zes nieuwe Lijnwinkels komen in Heist, Bredene, Adinkerke en Middelkerke. De nieuwe constructies werden gebouwd met weerbestendig materiaal en voorzien van duurzame technieken, zoals een efficiënte isolatie en ledverlichting. Er werd optimaal rekening gehouden met het comfort van het personeel.

Voor de realisatie van de nieuwe vestigingen in 2010 en 2011 trekt De Lijn 847.100 euro uit. De mobiele Lijnwinkel is een zwerfwagen. Hij kan ingezet worden bij evenementen, markten en beurzen in heel West-Vlaanderen. De mobiele winkel kan alle vervoersbewijzen afleveren.

(belga)

Meer hierover in het nieuws op Focus en WTV, vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier