Kustgemeenten vieren overgang met vuurwerk

Redactie KW

In alle kustgemeenten werd de overgang met vuurwerk gevierd. In de Panne stond het traditionele feestvuurwerk op het strand in het teken van het eeuwfeest van de kustgemeente. Het voorbije jaar werd in De Panne herdacht dat het vissersplekje in de duinen erkend werd als een zelfstandige gemeente. Ondanks regen en wind kwam er toch heel wat feestvierder naar het strand afgezakt.

Met muziek en vuurpijlen werd in De Panne Nieuwjaar gevierd. Het weer was veel te slecht om van een uitbundige sfeer te kunnen spreken. Meer de oorverdovende knallen en spectaculaire figuren vielen in de smaak van de liefhebbers van vuurwerkspektakels. Het was trouwens toch een druk feestjaar voor De Panne dat zich 100 jaar geleden losmaakte van Adinkerke.

Pier Kloeffe

En daar werd op geklonken. Horeca De Panne trakteerde met een “Pier Kloeffe” Een biertje dat herinnert aan de tijd van het vissersdorp in de duinen. Dat was nog voor de toeristen de westkust ontdekten. Het feestjaar 100 jaar De Panne wordt in het voorjaar afgesloten met een verrassingsfeest.

Kustgemeenten vieren overgang met vuurwerk

Bekijk hier de reportage

(B.V./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier