Kustgemeenten verenigen zich in 2009 rond hedendaagse kunst

De derde editie van de triënnale voor hedendaagse kunst Beaufort 03
Redactie KW

Van 23 maart tot 4 oktober 2009 zal in de tien kustgemeenten de derde editie plaatvinden van Beaufort 03, de triënnale voor hedendaagse kunst aan zee. Verspreid over de tien gemeenten krijgen 29 kunstenaars, waaronder negen Belgen, ruimte om zich uit te leven.

Net als tijdens de vorige edities mogen ze opnieuw zelf hun locatie kiezen. Ook zal het kunstenfestival opnieuw bestaan uit een binnen- en buitententoonstelling. De werken die buiten staan, zijn verspreid over de hele kustlijn.

In het Kunstmuseum aan Zee in Oostende zal een overzicht worden gegeven van kunstwerken die geïnspireerd werden door de Belgische kust, gemaakt tussen 1830 en 1958. Dat is de periode waarin de autosnelweg Oostende-Brussel werd gerealiseerd. Ook de 29 deelnemende kunstenaars zullen erbij worden betrokken.

In vier kustgemeenten zullen randtentoonstellingen plaatsvinden rond de kunstenaars Marcel Broodthaers (Knokke-Heist), Frans Masereel (Blankenberge), Raoul Servais (Bredene) en Alberto Piovano (De Panne). Het budget voor Beaufort 03 bedraagt 4,5 miljoen euro. Conservator van de derde editie is Philip Vandenbossche. In 2006 was Beaufort 02 (2006 Beaufort) goed voor circa 750.000 bezoekers. Daarmee behoort het tot de topevenementen aan de kust. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier