Kustgemeenten maken zich op voor najaarsoffensief

Redactie KW

De kust maakt zich stilaan op voor de eindejaarsdrukte. In de meeste badplaatsen wordt de kerstsfeer vanaf 12 december op gang gebracht. Knokke-Heist en Oostende zijn uitschieters.

Hun ijspiste en kerstmarkt zijn al op 6 december open. “Wij moeten inspelen op de grote toevloed aan Britse toeristen die hier de kerstsfeer komen opsnuiven”, zegt directeur Peter Craeymeersch van Toerisme Oostende.

In Knokke-Heist opende Sinterklaas vrijdagavond de kerstmarkt rond de overdekte ijspiste. Knokke-Heist is de enige badplaats met een overdekte ijspiste. Door de tent blijft het ijs altijd van goede kwaliteit.

Culinaire kaart

Oostende trekt de kaart van de evenementen. De tweede grootste ijspiste van het land moet de mensen overtuigen om naar de kust af te zakken. De ijspiste op het Wapenplein is 1.000 vierkante meter groot. De kerstmarkt en de vele animatie in de winkelstraten en op het Wapenplein moeten Oostende extra aantrekkelijk maken als winkelstad.

Tijdens het weekend van 12 en 13 december trekt Oostende de culinaire kaart. De restaurants trekken dan met hun specialiteiten naar de zeedijk. Vanaf 20 december trekt Oostende de registers nog extra open met bijkomende animatie zoals ‘Winterwarmte aan Zee’. “Het geheel aan animatie wordt aangevuld met vijftie speciale verblijfsarrangementen”, vertelt directeur Peter Craeymeersch. “Die arrangementen richten zich zowel op publiek uit binnen- als buitenland.”

In Koksijde is de kerstmarkt met ijspiste vanaf 12 december toegankelijk op het Casinoplein. In Blankenberge en Middelkerke staat er vanaf 13 december een kerstmarkt zonder ijspiste. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier