Kust: Van Gheluwe (sp.a) wil in 2012 strandvrede

Redactie KW

West-Vlaams gedeputeerde voor Ruimtelijke Ordening en Toerisme Patrick Van Gheluwe (sp.a) werkt aan regels die voor vrede op het strand moeten zorgen. Hij wil over zes maanden een duidelijke afbakening van wat kan of niet kan op het strand. In 2012 zouden de regels dan van kracht worden. Op 21 mei liet de stedenbouwkundige inspectie vier stranduitbatingen in Knokke-Heist verzegelen omdat ze de geldende regels overtraden. De uitbaters betwisten dit.

“Ik ga de volgende zes maanden samen met de kustburgemeesters op zoek naar een consensus over wat kan en mag op de stranden van alle kustgemeenten of naar een differentiatie per kustgemeente”, zegt Van Gheluwe “Tegen Nieuwjaar moet er duidelijkheid zijn. Daarna kan de
administratieve procedure starten. De nieuwe regels zouden dan ten vroegste in de zomer van 2012 van kracht zijn. De procedure voor het aanpassen van de ruimtelijke uitvoeringsplannen neemt immers meer dan een jaar in beslag.”

De gedeputeerde kondigde ook aan verder te onderhandelen met de horeca-uitbaters op de zeedijk. Zij vrezen oneerlijke concurrentie als er straks ongelimiteerd drank en misschien ook maaltijden op het strand zullen mogen geserveerd. In de huidige voorschriften is enkel raamverkoop toegelaten. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier