Kust tevreden over krokusvakantie

Redactie KW

De toeristische diensten aan de kust zijn tevreden over de krokusvakantie. “De kust heeft zijn seizoenstart niet gemist”, zegt directeur Linda De Mey van Toerisme Blankenberge. “In februari hebben we drie mooie weekends genoteerd en een gezellige drukte tijdens de krokusvakantie.

Opvallend is het groot aantal tweedeverblijvers die hun vakantieplek aan zee opzochten.”

Dat er veel volk in Blankenberge was, blijkt onder meer uit de bezoekerscijfers van het Sea Life Centre. Er kwam dertig procent meer volk over de vloer dan tijdens de zonnige krokusvakantie 2008. In vergelijking met de krokusvakantie 2006 werd een stijging van 65 procent genoteerd. “Hieruit leiden we af dat Blankenberge slaagt in haar opzet om ook tijdens de kalmere wintermaanden mensen te lokken die even willen uitblazen”, zegt Linda De Mey. “De goede seizoenstart doet hopen op een mooie zomer.”

Ook bij Toerisme Knokke-Heist wordt gewezen op het toenemend belang van de tweedeverblijvers. “Er was tijdens deze vakantie een ruime bezetting van de tweedeverblijven”, zegt Daniël Despiegelaere, voorzitter van Toerisme Knokke-Heist. “In de hotels was er een goede bezetting maar geen overrompeling. Er waren steeds kamers vrij. We zijn tevreden omdat uit statistieken blijkt dat de bestedingen van de tweedeverblijvers in onder meer de restaurants, tearooms en winkels aanzienlijk is.”

Dat er veel volk naar de kust was afgezakt, bleek zondagavond. Toen was er druk verkeer tot file op de E40 tussen Brugge en Aalter. De zonnige weersvoorspellingen voor zondag hebben daar wellicht ook een rol in gespeeld. De krokusvakantie sloot af met ideaal weer voor een frisse voorjaarsstrandwandeling. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier