Kust matig tevreden over bijna voorbije zomer

Redactie KW

De toeristische bedrijven aan de kust zijn matig tevreden over de maanden juli en augustus. Dat laat Westtoer donderdag weten. Het aantal overnachtingen in hotels, campings en vakantiecentra zijn gelijklopend als vorig jaar of kenden een lichte daling. De attracties kenden vooral in augustus een lichte daling. Het onstabiele weer deed vooral de dagjesmensen afhaken. Ook late boekingen bleven grotendeels achterwege.

Volgens Westtoer startte juli matig. Eind juli zorgde de zon even voor een verhoogd aantal boekingen. Door de wisselvallige julimaand werden ook de verwachtingen voor augustus niet ingelost. “Toch is het toeristisch seizoen nog niet voorbij”, zegt regiomanager Pieter Koten van Westtoer. “Steeds meer toeristen zien de Kust als een bestemming voor korte trips binnen en buiten de zomermaanden.”

Westtoer ondersteunt de stelling van de toeristische sector over het grote belang van weersvoorspellingen. Zeker op lange termijn zijn de voorspellingen in juli en augustus niet accuraat. “De kust heeft een microklimaat met minder wolken, minder regen en meer zon dan in andere regio’s in het land”, zegt regiomanager Pieter Koten. “Onnauwkeurige voorspellingen hebben zeker voor de Kust een grote economische impact.”

De kust blijft intussen investeren om ook buiten de zomermaanden als toeristische bestemming aantrekkelijk te zijn. Daarom wordt onder meer gewerkt aan een kwalitatief aanbod aan actieve recreatie, cultuur, gastronomie, winkelmogelijkheden en evenementen of anders gezegd: De zomer is aan de kust bijna voorbij maar het seizoen gaat verder. Veel toeristische bedrijven maken dan ook pas in januari hun balans over 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier