Kust maakt zich op voor een topweekend

Redactie KW

Voor de meeste mensen begint vanavond een extra lang pinksterweekend. En met het voorspelde zomerweer belooft dat voor de kust een voltreffer te worden. Zeker na het bijzonder magere voorjaar, waarin de zon het liet afweten. De badsteden maken zich dan ook op voor een massa toeristen. Wij trokken vanmiddag al eens naar Knokke om er de temperatuur op te meten.

Dit is waar de meeste mensen al heel lang naar uitkijken. Staalblauwe hemel, een stralende zon en zuiderse temperaturen. En dat in combinatie met een extra lang weekend. Hier in Heist is het voorlopig nog rustig, maar da’s slechts stilte voor de storm.

Het mooie weer is ook een zegen voor de handelaars aan de kust. Kevin en Kimberly begonnen enkele maanden geleden met hun Koetfeu. Dit wordt voor hen het eerste échte drukke weekend, mét extra personeel. Op wandelafstand van het strand ligt Camping Zilvermeeuw. De grote massa komt pas vanaf morgenvroeg, maar ook hier zit alles vol, goed voor zo’n 2000 toeristen.

Redders niet overal aanwezig

Wie de komende dagen een duikje wil nemen in zee, kan dat alleen in Knokke-Heist, Oostende en Blankenberge. Daar zijn redders voorzien. Op alle andere plaatsen is zwemmen verboden.

(D.V./A.D)

Meer vanavond op Focus en WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier