Kust hoopt op zonovergoten krokusvakantie

Redactie KW

De Kust heeft nog zon nodig tijdens de krokusvakantie, die zaterdag van start gaat. Gunstige voorspellingen kunnen de vraag naar appartementen en hotelkamers nog doen stijgen. Dat blijkt uit een rondvraag bij de toeristische dienst aan de Kust.

In alle badplaatsen is er tevredenheid met de vraag die inmiddels op gang is gekomen. “Vooral tijdens de weekends zullen de hotels goed bezet zijn”, zegt directeur Fons Theerens van Toerisme Knokke-Heist.

Het belang van de krokusvakantie voor de toeristische bedrijven aan de Kust blijft beperkt. “De concurrentie met de sneeuw en de zon is nog te groot”, luidt het bij Toerisme Oostende. “De vraag naar hotelkamers blijft dan ook beperkt.”

In Blankenberge en Knokke-Heist zullen de late beslissers het verschil maken, zo zegt directeur Linda De Mey van Toerisme Blankenberge. “Het eerste weekend lokt extra volk door carnaval. Maar voor de midweek is het nog afwachten. Hopelijk herhaalt het scenario van 2008 zich met een rustige start en een zonnig einde. We verwachten ook veel tweedeverblijvers.”

“De hotels in Knokke-Heist zijn tevreden met de boekingen die nu reeks zijn gebeurd”, vertelt directeur Fons Theerens. “Dat blijkt uit een navraag. De zon moet nu de doorslag geven.” Knokke-Heist verwacht tijdens de krokusvakantie veel Duitse toeristen omdat zij in eigen land het carnaval ontvluchten. “We hopen dat deze trend zich doorzet want de Duitse markt is aan het slabakken”, weet Theerens.

In Koksijde is er ook veel vraag naar appartementenverhuur voor één week.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier