Kust heeft matige krokusvakantie achter de rug

Redactie KW

De toeristische bedrijven aan de kust hebben een matige krokusvakantie achter de rug. Slechts een aantal hotels raakte volzet tijdens het eerste weekend. De hoge bezetting toen wordt toegeschreven aan de combinatie van carnaval en Valentijn.

De midweek was over de hele lijn zwak. De hotelbezetting tijdens het afsluitende weekend was goed maar niet druk. “Het weer is de grote spelbreker geweest”, zegt directeur Linda De Mey van Toerisme Blankenberge. “Het eerste weekend was de bezetting naar behoren met her en der een hotel dat volzet bleek. Maar de week was zwak. We kunnen de vakantie omschrijven als grijs, regenachtig en koud. De zon is echter onze belangrijkste partner en die bleef afwezig”.

Toerisme Knokke-Heist telde twee goede weekends voor de hotels. “We zijn ons Duits publiek dankbaar”, zegt voorzitter Daniel Despiegelaere van Toerisme Knokke-Heist. “Anderzijds stelden we een lage bezetting van de tweede verblijven vast. Mogelijk is dat publiek massaal op wintersport getrokken.”

Oostende kon profiteren van de titel van Cultuurstad van Vlaanderen 2010. De evenementen en tentoonstellingen in het kader van hetc ultuurjaar zorgden voor drukte. Qua hotelbezetting scoorde Oostende gelijklopend met de andere badplaatsen.

Bron : Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier