Kust heeft goeie eerste kerstweek achter de rug

Redactie KW

De kust is tevreden over de eerste week van de kerstvakantie. Het zachte weer zorgt ervoor meer mensen dan vorig jaar naar zee afzakken. En ook voor dit weekend en volgende week ziet het er goed uit. In Oostende zijn de meeste hotels dit weekend zo goed als volzet. Zoals de traditie het wil, zet de stad aan zee het nieuwe jaar om twaalf uur middernacht in met een groots vuurwerkspektakel.

Het was vandaag alweer druk in de Kapellestraat in Oostende. Veel mensen kwamen op de voorlaatste dag van het jaar nog vlug hun laatste inkopen doen. Vroeger was de kerstvakantie nochtans een kalmere periode voor onze kust. Maar intussen is er in elke kustgemeente wel iets te doen. Overal zijn er kerstmarkten, ijspistes en allerlei evenementen om volk te lokken. En het werkt.

Nog plaats in hotels

Ook het verblijfstoerisme aan zee zit in de lift. Met een bezettingsgraad van 90 procent of meer deden de hotels het afgelopen week beter dan dezelfde periode vorig jaar. Voor de tweede week van de kerstvakantie zijn de hotels in Oostende nog maar voor 60 procent volgeboekt. Hier is dus nog plaats.

De winkels maken zich intussen al op voor de wintersolden, die gaan dinsdag 3 januari van start.

(BS/LD)

Meer hierover in het journaal van FOCUS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier