Kust gaat goed toeristisch verlengd weekend tegemoet

Redactie KW

De hotels aan de kust mogen zich opmaken voor een goed verlengd weekend. Dat blijkt uit een rondvraag van provinciebedrijf Westtoer. Ook heel wat mensen met een tweede verblijf aan de kust maken zich op voor een weekendje aan zee.

“Het is sowieso een klassiek moment om er even op uit te trekken en zeker nu, met het verlengde weekend”, aldus regiomanager Geert Hoorens en mediacoördinator Dirk Marteel. Uit de bevraging blijkt dat er heel wat verblijfstoeristen naar de kust trekken in het tweede deel van deze herfstvakantie, dus vanaf donderdag. De bezettingsgraad in hotels ligt al tussen de 70 en 90 procent.

Compliment

Ook heel wat mensen met een tweede verblijf aan zee zullen naar de kust trekken. “We zien daarin een stijging, wat voor ons het mooiste compliment blijft. Dat betekent dat veel mensen zo frequent naar zee komen dat ze hier een tweede woning aanschaffen”, aldus Hoorens. En in deze periode wordt daar een familieaangelegenheid van gemaakt, aldus Westtoer.

Het weer is een minder beslissende factor dan in de zomer. “De mensen komen genieten van de gastronomie, een goeie pint, even uitwaaien aan zee. Ze komen niet meer om op het strand te liggen. Bovendien zijn er heel wat evenementen, zoals Halloween, die een ‘trigger’ vormen om naar de kust af te zakken.”

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier