Kust en Ardennen voeren samen toeristische promotie

Redactie KW

De Kust en de Ardennen, de twee toeristische topbestemmingen van ons land, gaan samen toeristische promotie voeren. Het startschot hiertoe werd op maandag 28 maart gegeven met een mediaworkshop voor de nationale en internationale toeristische pers in het Luxemburghuis, in de Europese wijk in Brussel.

Zowel onze toerismegedeputeerde Patrick Van Gheluwe als zijn Luxemburgse ambtsgenoot René Collin benadrukken hoe belangrijk de andere landshelft wel is voor hun toeristische markt, iets wat door de huidige communautaire spanningen wel eens vergeten wordt. Zowel de Kust als de Ardennen willen zich dan ook blijvend gastvrij blijven instellen tegenover de toeristen die komen van de overzijde van de taalgrens.

De gemeente Koksijde brengt dit trouwens meteen al in de praktijk, door een Waalse excellentie uit te nodigen voor de opening van de tentoonstelling ‘We zijn goed aangekomen’, over vakantiekolonies aan de kust : Kamervoorzitter en Minister van Staat André Flahaut zal er op vrijdag 1 april de honneurs waarnemen.

De expo blijft dagelijks te bezichtigen tot 8 mei, in de kapel ‘Ster der Zee’, Koninklijke Baan 266. (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier