Kust en Ardennen stellen samen toeristisch seizoen voor

Redactie KW

De toeristische diensten van de kust (Westtoer) en de Ardennen (Toeristische Federatie van Belgisch Luxemburg) hebben maandag hun programma voor het toeristisch seizoen van 2010 onthuld. Het is voor het eerst dat beide federaties dat gezamenlijk doen. De provincies Luxemburg en West-Vlaanderen willen op die manier hun samenwerking op toeristisch vlak kracht bijzetten.

Voor de inwoners van de provincie Luxemburg, en bij uitbreiding voor alle Franstalige Belgen, geldt de kust als de voornaamste vakantiebestemming. Zij staan dan ook in voor 18 procent van de toeristen die hun vakantie aan zee doorbrengen. Ze zorgen er ook voor 19 procent van de jaarlijkse omzet. De Vlamingen vormen dan weer de belangrijkste groep toeristen in de Ardennen, zo benadrukken René Collin en Patrick Van Gheluwe, de gedeputeerden die in beide provincies verantwoordelijk zijn voor toerisme.

“Beide provincies veel gemeen”


Volgens de twee gedeputeerden hebben beide provincies ook heel wat gemeen. Ze benadrukken onder meer hun grote traditie van gastvrijheid en hun sterke toeristische identiteit. Kortom, zo klinkt het, de kust en de Ardennen zijn de twee toeristische longen van België.

Databanken delen

De samenwerking tussen de twee toeristische diensten zal concreet vorm krijgen doordat beide federaties hun databanken met elkaar zullen delen. Ook zal de provincie Luxemburg aanwezig zijn tijdens verschillende feestelijke evenementen aan de kust, zoals “Oostende voor anker” op 27 mei. West-Vlaanderen zal in juli op zijn beurt eregast zijn op de landbouwbeurs in Libramont.

(Belga voor kw.be)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier