Kurt Vanraefelghem achtste op de Paralympische Spelen

Redactie KW

Vrijdag trad Bruggeling Kurt Vanraefelghem aan in de pentatlon. Hij behaalde een achtste plaats.

Kurt is slechtziende en in zijn klasse kwamen 14 atleten in actie. De verschillende onderdelen van de pentalon zijn verspringen, speerwerpen, 100 meter , discus en de 1.500 meter. Vanraefelghem heeft in de pentatlon, zowel op EK’s, WK’s als Paralympics verschillende medailles behaald. In Athene won hij de bronzen medaille.

Het was vrijdag snikheet in Beijing wat de competitie, die over een ganse dag gespreid is, natuurlijk superzwaar maakte. Kurt presteerde in de verschillende nummers in de middenmoot en eindigde uiteindelijk als achtste met een totaal van 2997 punten.

“Ongelofelijk hoe het niveau in deze competitie gestegen is”, aldus Vanraefelghem onmiddellijk na de wedstrijd. “Er zijn niet minder dan zeven atleten die meer dan 3.000 punten behaald hebben. Vroeger had je met mijn uitslag zeker goud. Die tijd is definitief voorbij. Er zijn een aantal jonge atleten bijgekomen, die duidelijke een nieuwe trend zetten. Ik zelf ben op mijn zelfde niveau gebleven, wat gezien mijn leeftijd zeker niet slecht is. Mijn doelstelling was om minstens mijn limiet te behalen en te verbeteren en dat is zeker gelukt. Ik mag dus zeker niet ontevreden zijn, maar het was natuurlijk wel leuk geweest, mocht ik mijn laatste Paralympics met een medaille kunnen afsluiten. Met dit deelnemersveld zat dat er zeker niet in. Toch heb ik genoten van mijn laatste internationale wedstrijd. Het blijft een uniek gegeven om in het ‘Vogelnest’ te kunnen aantreden, zeker voor zoveel duizenden enthousiaste toeschouwers. In het begin is het even wennen aan zoveel volk, maar daarna heb ik genoten van ieder moment. Ik heb gedaan wat in mijn mogelijkheden lag, ik heb alles gegeven en kan met een goed gevoel afscheid nemen van de topsport.”

(Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier