Kurt Defrancq wordt 50 jaar op ‘Nine Eleven’

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Acteur Kurt Defrancq, bij het grote publiek vooral bekend van zijn tv-rollen als Modest (Rosa) of Eric Bastiaens (Thuis), viert op 11 september zijn vijftigste verjaardag. “Ik ben eigenlijk de eerste ramp die op ‘Nine Eleven’ gebeurde”, lacht Kurt Defrancq, die deze week in Krant van West-Vlaanderen een tussentijdse balans opmaakt.

Op 11 september viert de naar Gent uitgeweken Bruggeling zijn vijftigste verjaardag. Geen reden om toeters of bellen boven te halen, want daar houdt hij niet zo van, wel het ideale moment om even een tussentijdse balans op te maken.

In een uitgebreid interview in Krant van West-Vlaanderen kwam zelfs even zijn eigen begrafenis aan bod. “Ik weet wat ik op mijn begrafenis wil”, zegt hij. “Het kan al eens gebeuren dat mensen hun gsm vergeten uit te schakelen in het theater, maar sommige stukken zijn zó intens dat mijn hart uiteenspat als er dan een afgaat. Dan is de magie weg en dat gebeurt zó vaak. Er zijn er zelfs die zonder gêne opnemen : ‘zeg maar, ‘k zit maar in ‘t theater’. Wat een onbeschoftheid ! Dus als ik dood ben, zou ik willen dat er in mijn urne een gsm rinkelt, iedereen eens goed ‘verschiet’ en weet wat dat is. En dan zeg ik door de speakers : ‘ik ben er even niet, maar zodra het mogelijk is, neem ik contact met je op’.”

(ON)

Het volledige interview kan je deze week lezen in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier