Kunstproject Sea Point zet hedendaagse kunst in de kijker

Redactie KW

De Koksijdse cultuurdienst pakt uit met de zomertentoonstelling See Point. Het kunstproject zet hedendaagse beeldende kunst en poëzie in de kijker. Van uit de Ster Der Zee kapel die als expositieruimte is ingericht vertrekt er een route langs de kunstwerken die verspreidt staan over een zevental locaties in Koksijde. Voor de poëzie werd een beroep gedaan op het Gentse Poëziecentrum en curator Matthieu Lobelle stond in voor de beeldende kunst.

Een tekst op een zebrapad op de zeedijk en een collectie maskers aan de muur van het Nationaal Visserijmuseum. Als subtiele wegwijzer op drukbezochte plaatsen die je er aan herinnert dat er deze zomer in Koksijde kunstenaars zijn neergestreken. De archeologische site van de vergane Cisterciënzerabdij is dan weer gekozen voor zijn symboliek en de ideale locatie waar deze polyester Heilig Drievuldigheid van Peter Depelchin tot zijn recht komt.

De zomertentoonstelling brengt werk van 11 beeldende kunstenaars en 5 dichters. Met de combinatie beeld en woord mikt See Point op een groot publiek. De Ster der Zee kapel is het centrum van de zomertentoonstelling. Daar zijn alle deelnemende kunstenaars vertegenwoordigd.

See Point loopt tot eind augustus. Een handig gidsje zet je van af de Ster der Zee kapel op weg langs de verschillende locaties en kunstwerken.

(BV/LD)

Bekijk hier de reportage

Meer in het nieuws van Focus-WTV vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier