Kunstkring ‘t Paletje zit te krap behuisd

Redactie KW

De bloeiende kunstkring ‘t Paletje, die een kwarteeuw bestaat, zit op de bovenzolder van een gebouw in de Gaaipersstraat te krap behuisd. “We kunnen niet elk privaat probleem oplossen. We voorzien de nodige faciliteiten als stad. Meer behoort niet tot onze bevoegdheid”, reageerde schepen Kris Declercq (CD&V).

Een veilig, betaalbaar en ruimer onderkomen voor de jubilerende kunstkring ‘t Paletje : dat vroegen de raadsleden Herman De Reuse (Vlaams Belang) en Frederik Declercq (N-VA) maandagavond op de gemeenteraad aan de bestuursmeerderheid. “De locatie ligt ongemakkelijk en is bovendien heel kostelijk. Naast de huur is ook de brandverzekering heel duur. Om het dan nog niet te hebben over de verwarming en verlichting. Deze vereniging heeft heel wat verdiensten. Zou de vroegere nationale bank geen geschikter onderkomen zijn ?”

Cultuurschepen Kris Declercq (CD&V) heeft weet van de nijpende huisvestingsproblematiek. “Het gaat hier om een particulier dossier. Ik contacteerde voorzitter Santens, die het minder scherp stelde. Elke vereniging die een locatie huurt, loopt een risico. We kunnen – los van de verdiensten die elke vereniging heeft – onmogelijk als stad elke organisatie een geschikte locatie aanbieden. We voorzien de nodige faciliteiten, meer behoort niet tot onze opdracht. We behandelen elke vereniging op dezelfde manier.” De invulling van de vroegere nationale bank wordt in fases aangepakt. Door een gebrek aan middelen wordt dit project in de tijd gespreid. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier