Kunstenfestival Watou was weer een succes

Redactie KW

Het Kunstenfestival Watou ‘Tussen Taal en Beeld, Verzamelde Verhalen #03’, dat zondag afgesloten werd, heeft net als vorig jaar 10.000 bezoekers gelokt. Dat is een heel goed resultaat, want het was een kwakkelzomer en het festival was ook maar 5 op 7 dagen toegankelijk.

Intendant Jan Moeyaert van de vzw Ku(n)st is erg tevreden over de editie 2011. Het is de derde keer dat het Kunstenfestival in zijn gewijzigde vorm werd georganiseerd, nadat Gwy Mandelinck er in 2008 na 28 jaar, zij het met pijn in het hart, mee stopte. Hij kreeg toen geen garanties op subsidies en had zelf al meer dan 100.000 euro in de poëziezomers gestopt.

Buitenlandse belangstelling

Opvallend dit jaar is de toename van het aantal Nederlandse bezoekers. Ook uit Noord-Frankrijk kwam er meer publiek naar Watou. Dit heeft te maken met het feit dat er dit keer ook een Frans luik in de tentoonstelling zat, dankzij de medewerking van het museum FRAC uit Duinkerke.

Zeker vierde editie

Volgend jaar komt er zeker een vierde editie. De samenwerkingsovereenkomst met de stad Poperinge en de provincie loopt immers over vier jaar. En ook daarna ziet de toekomst van het Kunstenfestival Watou er rooskleurig uit. Zowel het stadsbestuur als de provincie hebben al de intentie uitgesproken om het festival ook in de toekomst verder te blijven subsidiëren.

(PL/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier